В Мадрид се готви радикално ограничаване на скоростта по пътищата. 

...
В Мадрид се готви радикално ограничаване на скоростта по пътищата. 
Коментари Харесай

В Мадрид ограничават радикално скоростта, ще пълзят като охлюви

В Мадрид се готви коренно ограничение на скоростта по пътищата.  Още през ноември съвсем по всичките улици на испанската столица ще бъде позволено да се подвига не повече от 30 километра в час, написа auto.blitz.bg.

  

Като цяло новото ограничаване на скоростта ще засегне над 80% от пътната мрежа на Мадрид. На първо място ограничаването ще засегне централните улици, освен това на някои улици, на които троторарът е на едни ниво с пътното платно, ограничаването ще бъде 20 километра в час. 

По улиците с две и повече ленти за придвижване ще бъде позволено напредването със скорост не по-голяма от 50 километра в час. На автомагистралите ограничаването на скоростта ще остане непроменено - до 100 километра в час.  

Според локалните управляващи, тези радикални ограничения би трябвало да оказват помощ за намаляването на броя на пътнотранспортните катастрофи, в това число, и с участоето на пешеходци, велосипедисти и водач на разнообразни електрически средства за напредване.  

Изданието El Pais написа, че по данни на Световната здравна организация, при скорост на автомобила от 50 километра в чс рискът от приемане на тежка контузия нараства до 8 пъти, в сравнение с при скорост от 30 километра в час.  

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР